Voiculescu, la dezbaterea moțiunii împotriva sa: Autorii dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă

Voiculescu, la dezbaterea moțiunii împotriva sa: Autorii dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, luni, în Parlament, unde se dezbate moţiunea simplă depusă de PSD împotriva sa că ”autorii direcţi ai dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă”.

”Mă bucur să spun ce facem ca să însănătoşim un sistem de sănătate cangrenat în ultimii 30 de ani interese mafiote. Autorii direcţi ai dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România este PSD şi mafia pesedistă. Eu cred că autorii acestei moţiuni i-au greşit numele, iar ea s-ar putea numi mai bine «Vlad Voiculescu, un pericol pentru mafia din sănătate»”, a declarat Voiculescu de la tribuna Parlamentului.

ADVERTISING

”Mi se cere să-mi asum răspunderea pentru ceva ce s-a întâmplat într-un spital condus aproape 30 de ani de colegul dumneavoastră – Adrian Streinu Cercel, într-un oraş condus în ultimii 12 ani de colegii dvs. Domnul Oprescu, doamna Firea”, a mai declarat Voiculescu.

Voiculescu a mai declarat că vorbesc despre asumarea răspunderii cei dintr-un partid care au avut, de la Revoluţie, 12 miniştri ai Sănătăţii.

În același timp, parlamentarii care-l contestă pe Voiculescu strigă ”Demisia”.

ADVERTISING

Voiculescu a afirmat că 16.349 de oameni au notificat Ministerul Sănătăţii că li s-a cerut şpagă în spitale în ultimii patru ani.

”Ce aţi făcut a fost să îngropaţi aceste sesizări la Ministerul Sănătăţii”, a mai declarat Voiculescu, acuzând PSD că a distrus şi ceea ce a reuşit el să realizeze în 2016 când a fost ministru al Sănătăţii.

Voiculescu a vorbit şi despre prelungirea ”din pix” a autorizaţiilor de fucţionare a spitalelor.

”Aşa ne-a prins pandemia, cu spitale care nici măcar nu îndeplineau normele sanitare de funcţionare”, a mai afirmat mnistrul.

ADVERTISING

Voiculescu a mai spus și despre spitalele regionale şi faptul că a încheiat parteneriat pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

Trebuia din 2017 să avem studiile gata, iar până astăzi toate aceste spitale trebuiau să aibă câteva etaje. Realiatea o ştie fiecare român”, a mai declarat Voiculescu.

Voiculescu s-a referit şi la poziţiile contradictorii din Guvern: ”Da, nu este un Guvern condus de Dragnea, sau de un Dragnea din Parlament şi nici nu avem o Dăncilă la Palatul Victoria. Pentru PSD este de neconceput că anumiţi oameni se pot aduna în jurul unor principii şi nu în jurul unor structuri cvasi-mafiote

Voiculescu le-a transmis parlamentarilor PSD că pot cere demisia, 7 zile din 7, 24 de ore din 24 în următorii patru ani, dar a primit un mandat de reformă şi nu se va opri.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇