Vin primele doze de vaccin antiCovid pentru copiii între 5 şi 11 ani

Vin primele doze de vaccin antiCovid pentru copiii între 5 şi 11 ani

Primele doze de vaccin pentru copiii între 5 şi 11 ani vin în ţară în perioada 21 – 25 ianuarie.

Atunci va fi livrată de către producător prima tranşă de vaccin pediatric anti Covid-19, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre 114.000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menţionată. 

Pentru vaccinarea micuţilor, va fi obligatoriu consimțământul părinților sau al reprezentanților legali și înainte se va efectua triajul medical.

Este un alt tip de dozaj, de 10 microgame (faţă de 30 la adulţi), care se administrează tot la trei săptămâni.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE (EMA) a aprobat, încă din noiembrie, utilizarea vaccinului împotriva Covid-19 produs de Pfizer-BioNTech pentru copiii între 5 și 11 ani.

Totuşi, România nu a început vaccinarea copiilor mici din lipsă de bani.

"Riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12 - 17 ani.

Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă.

La băieţi, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la un milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populaţia nevaccinată fiind de 0,2 - 1,9 cazuri la un milion de persoane în interval de şapte zile", arăta Ro Vaccinare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇