Vești bune: Cresc stocurile de vaccinuri, iar producătorii pregătesc o soluție și pentru copii

Vești bune: Cresc stocurile de vaccinuri, iar producătorii pregătesc o soluție și pentru copii

Una dintre veștile bune ale zilei este că, începând de astăzi, vom avea două vaccinuri în România, după ce prima tranşă a vaccinului Moderna va ajunge pe plaiuri mioritice.

Și dacă tot vorbim despre vaccinuri, AstraZeneca vine puternic din urmă și aplică pentru autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului.

”Capacitatea lor de producție este uriașă. Dacă primesc autorizarea (probabil pe luna viitoare), ar rezolva din problema stocurilor de vaccinuri”, scrie Razvan Chereches, expert în Sănătate Publică și profesor la Universitatea Babes-Bolyai.

ADVERTISING

O veste bună ne-a oferit și Adriana Pistol, director la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. Potrivit acesteia, cei vaccinați nu vor mai trebui să stea în izolare după contactul cu un pozitiv Covid. Pare un pas serios spre normalitate, nu-i așa?

Nu în ultimul rând, cresc speranțele unui vaccin anti-Covid și pentru copii, în curând.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a primit cererea de autorizare a vaccinului Oxford

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat, marţi, că a primit din partea companiei AstraZeneca o cerere de autorizare condiţionată pe piaţa europeană a vaccinului său dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 în colaborare cu Universitatea Oxford.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Informaţia a fost confirmată de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Reprezentanţii EMA au precizat că vor analiza solicitarea companiei britanice prin intermediul unei proceduri accelerate.

Comisia Europeană s-a înţeles cu Valneva pentru a cumpăra încă un potenţial vaccin

Comisia Europeană a încheiat, marţi, discuţiile preliminare cu reprezentanţii companiei farmaceutice Valneva, în vederea achiziţionării potenţialului vaccin împotriva COVID-19 produs de aceasta.

ADVERTISING

Contractul avut în vedere cu Valneva ar urma să ofere tuturor statelor membre ale UE posibilitatea de a achiziţiona împreună 30 de milioane de doze, cu opţiunea de a cumpăra până la 30 de milioane de doze suplimentare.

Discuţiile preliminare cu Valneva finalizate marţi vin în completarea unui portofoliu vast deja asigurat de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac şi Moderna, precum şi discuţiile preliminare încheiate cu Novavax.

Moderna anunţă când ar putea dezvolta vaccinul antiCovid şi pentru copii

Vaccinul antiCOVID produs de Moderna, care va ajunge miercuri și în România, poate fi utilizat pentru pacienții de la 18 ani în sus.

Stephane Bancel, CEO-ul companiei, a anunțat însă că sunt în desfășurare testele pentru grupa de vârstă 12-18 ani, dar că pentru copiii de 1-11 ani studiile clinice nu vor fi gata curând.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇