Vești bune despre vaccin și o soluție pentru bradul rămas după Crăciun

Vești bune despre vaccin și o soluție pentru bradul rămas după Crăciun

Doi ani de protecție împotriva noului coronavirus este ceea ce promite cel de-al doilea vaccin aprobat în UE, Moderna, iar asta este una dintre cele mai bune vești ale zilei.

Tot despre vaccinare aflăm dintr-un studiu că doar unul din 100.000 de oameni vaccinați cu soluția Pfizer/BioNTech au făcut șoc anafilactic. Practic, riscul să ai o reacție alergică gravă este mult mai mic decât cel de a contracta virusul Sars-Cov-2, spun specialiștii. Încurajator, nu-i așa?

Și, ca să mai schimbăm puțin registrul, vă vorbim astăzi despre locurile în care puteți duce brazii de Crăciun, astfel încât ei să ajungă în stații de compostare, nu să zacă zile întregi pe trotuare.

ADVERTISING

Vaccinul Moderna ar putea asigura protecţie doi ani

Vaccinul companiei americane Moderna, conceput pe baza tehnologiei ARN mesager, ar putea oferi protecţie pentru „vreo doi ani”, a declarat directorul executiv Stephane Bancel, chiar dacă sunt încă necesare mai multe date pentru o evaluare definitivă.

„Dezintegrarea anticorpilor generată de vaccin la oameni scade foarte încet. Credem că va exista protecţie pentru vreo doi ani”, a mai spus el.

Bancel a adăugat că Moderna este pe cale să demonstreze că vaccinul său va fi eficient şi împotriva variantelor de coronavirus apărute în Marea Britanie şi Africa de Sud.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Riscurile de șoc anafilactic la vaccin, mult mai mici decât beneficiile

Una din aproximativ 100.000 de persoane a manifestat o reacţie alergică gravă, după ce a fost vaccinată cu o doză de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva noului coronavirus, potrivit autorităţilor sanitare americane, care insistă asupra faptului că beneficiile vaccinării sunt cu mult mai mari decât eventualele riscuri.

Numărul cazurilor de reacţii alergice grave rămâne ”extrem de rar”, iar populaţia are tot interesul să se vaccineze, în contextul în care riscul îmbolnăvirii de Covid-19 este cu mult mai mare, a subliniat Nancy Messonnier, reprezentant al Center of Diseases Control.

ADVERTISING

Bucureștenii reciclează brazii de Crăciun

Primăriile sectoarelor 2,3 şi 6 au anunţat programe de colectare a braziilor care pot fi duși la locurile special amenajate până pe 31 ianuarie, zilnic, în intervalul orar 7:00 – 17:00, scrie Green Report.

Primăriile de sector au cerut pe Facebook și ajutorul cetățenilor, care sunt rugați să ducă brazii la ghenele de gunoi dimineața devreme sau seara târziu, acolo unde nu se poate ajunge la un centru de colectare.

După colectarea de la populaţie, brazii vor fi transformaţi în compost la staţia de reciclare, acesta fiind folosit ulterior ca îngrăşământ natural pentru amenajările peisagistice.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇