Vești bune: Ne vaccinăm, dar ne și relaxăm

Vești bune: Ne vaccinăm, dar ne și relaxăm

Vaccinarea începe și în România imediat după Crăciun, iar autoritățile se pregătesc intens de acest moment important.

Vaccinarea va începe cu medicii aflați în linia întâi, iar până la vară vaccinul va fi disponibil și pentru restul populației.

Între timp, am căutat să aflăm ce putem face pentru a ne umple timpul mai frumos. Avem, așadar, proiecții online de Crăciun la MȚR și concert de Anul Nou la Viena numai bun de aplaudat online pe 1 ianuarie.

Vaccinarea anti-COVID poate începe pe 27 decembrie și în România

„România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie”, a anunțat președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță la o întâlnire cu jurnaliștii.

ADVERTISING

„În momentul de față Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare (...) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare.

Toate echipamentele sunt achiziționate (…) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale”, precizează președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea.

ADVERTISING

Cinema MȚR se vede online

În fiecare seara, la ora 19:00, putem vedea online câte un film din repertoriul Muzeului Țăranului Român.

De la filme de animație, comedii, filme de ficțiune care să ne inspire să devenim mai buni, precum și documentare menite să ne deschidă inimile și ochii către cei din jurul nostru, până la filme de artă premiate în marile festivaluri de film din lume ale unor autori cu o puternică viziune artistică, ne putem bucura de o experiență autentică, exact ca la cinema.

ADVERTISING

Anul acesta putem aplauda Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena

Tradiţionalul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va avea loc, ca de obicei, pe 1 ianuarie 2021, la ora 12:15 (ora României), în faţa unei Săli de Aur fără spectatori.

Dar, pentru prima dată, milioanele de oameni ce urmaresc acest concert în peste 90 de țări din întreaga lume vor putea reacţiona, în direct, la performanţa artiştilor.

În cadrul unei colaborări cu compania Poet Audio din Graz, producător de sisteme de sunet wireless de înaltă calitate, cele două părți ale concertului vor putea fi aplaudate live de mii de spectatori.

Încă de pe acum, vă puteţi înscrie în acest sens pe www.mynewyearsconcert.com pentru a-i putea ovaţiona pe muzicienii Filarmonicii din Viena.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇