Veganii sunt mai productivi la job și au mai multă energie decât oamenii care consumă carne

Veganii sunt mai productivi la job și au mai multă energie decât oamenii care consumă carne

Oamenii care țin dieta vegană sunt mai energici și mai productivi decât cei care consumă carne.

Asta relevă cele mai noi studii în acest caz, citate de Euronews.

Cele mai consumate produse de vegani - ciocolata neagră, salatele de orice fel și proteinele pe bază de plante - sunt cele mai bune pentru un boost de energie atât creierului, cât și stării de bine.

Este concluzia unei investigații făcute de City Pantry, un serviciu de livrare de mâncăruri.

Potrivit studiului, peste o treime dintre angajați se simt nemotivați din cauza alegerilor alimentare pe care le fac, influențate de cariera lor!

ADVERTISING

”Vinovații” principali sunt carnea și brânzeturile ultra-procesate, cerealele, chipsurile și produsele zaharoase cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi dulciurile și sucurile.

O parte din relația creierului nostru cu producerea de energie din alimentele pe care le consumăm constă în cât de inflamatoare este acea masă sau gustare. Alimentele pe bază de plante sunt asociate în mod obișnuit cu niveluri mai scăzute de inflamație, ceea ce permite creierului nostru să consume mai puțină energie în restul zilei.

ADVERTISING

„Când inflamația este prezentă în organism, mai puțină energie este disponibilă creierului, deci este important consumul unor alimente antiinflamatorii. Asta va face ca starea de spirit a angajaților, dar și energia lor să se mențină mare parte din zi”, spune Dr. Uma Naidoo, psihiatru și specialist în nutriție la Harvard Medical School.

Curioși ce alimente ne mențin starea de bine și energia? Iată: conopidă, morcovi, ardei roșu, varză, ciocolată neagră, oregano, broccoli, castane, mure, oțet de mere, ceapă și usturoi.

ADVERTISING

Citește pe SpotMedia.ro și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇