Parlamentul European a decis că produsele vegetale pot fi numite burger sau cârnați

Parlamentul European a decis că produsele vegetale pot fi numite burger sau cârnați

Restaurantele și magazinele din Uniunea Europeană pot eticheta în continuare produsele vegetale drept burger sau cârnați, după cum a hotărât Parlamentul European.

Astfel, europarlamentarii au votat să respingă propunerile fermierilor de a interzice dreptul ca produsele vegetale să utilizeze termeni precum friptură, cârnați sau burgeri, conform CNN.

„Voi sărbători cu un burger vegan”, a declarat europarlamentarul Jytte Guteland, după ce a fost anunțat rezultatul.

Totuși, PE a decis că numai produsele provenite din lapte natural pot avea denumiri care să includă termeni care pot induce ideea că acestea ar contine ingrediente lactate.

ADVERTISING

„Cutie a Pandorei” cu formulări confuze

Fermierii susțineau că folosirea cuvintelor precum „burger” sau „cârnați” pentru produsele care nu sunt din carne ar putea induce în eroare consumatorii. Asociația fermierilor europeni Copa Cogeca atenționa că dacă se va permite utilizarea unor astfel de termeni se va deschide o „cutie a Pandorei” cu formulări confuze.

De partea cealaltă, anumite grupuri medicale, ecologiști și companii care produc produse vegetariene au spus că interzicerea acestor termeni ar descuraja consumatorii să treacă la diete vegetale, subminând obiectivele UE pentru mediu și sănătate.

ADVERTISING

Termenii de „lapte de soia” și „brânză vegană”, interziși de Curtea Europeană de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a interzis deja termeni precum „lapte de soia” și „brânză vegană” în urmă cu trei ani, susținând că termeni precum lapte, unt, brânză și iaurt nu pot fi utilizați pentru produsele care nu sunt lactate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇