Vaccinul Pfizer oferă protecţie pentru cel puţin șase luni după a doua doză și e eficient și impotriva tulpinei sud africane

Vaccinul Pfizer oferă protecţie pentru cel puţin șase luni după a doua doză și e eficient și impotriva tulpinei sud africane

Protecția oferită de vaccinul Pfizer durează cel puţin șase luni după cea de-a două doză, a anunțat, joi, compania BioNTech.

Astfel, eficiența este de 91% timp de șase luni, aceasta fiind cea mai bună estimare oferită până în prezent, conform CNN.

Mai mult, vaccinul este eficient și impotriva variantei B.1.351, tulpina sud africană, în cazul căreia cercetătorii se temeau ca serul nu va fi eficient.

„Vaccinul are o eficienţă de 100% împotriva cazurilor severe de COVID-19, conform definiţiei Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite și o eficienţa de 95,3%, conform definiţiei Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA”, s-a transmis oficial.

ADVERTISING

Vaccinul Pfizer/BioNTech, bazat pe tehnologia inovatoare ARN messenger, a fost primul vaccin anti-COVID19 aprobat în Occident la sfârşitul anului 2020. Utilizarea sa a fost aprobată pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste.

Însă miercuri compania a informat că vaccinul este 100% eficient în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Studiul a fost făcut pe 2.260 de participanți în Statele Unite. Efectele secundare au fost în general compatibile cu cele observate la adulți. Israelul ar putea să înceapă vaccinarea copiilor în mai.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că vaccinul Pfizer se administrează în România din 27 decembrie. Până miercuri, au fost imunizate, cu toate tipurile de vaccin, 2.015.307 persoane, dintre care 1.072.985 au primit ambele doze de vaccin. În total, în România s-au folosit până acum 3.088.292 doze de vaccin, cele mai multe produse de Pfizer.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇