Vaccinul antiCovid dezvoltat de Italia va fi disponibil din septembrie

Vaccinul antiCovid dezvoltat de Italia va fi disponibil din septembrie

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de compania farmaceutică italiană ReiThera poate fi disponibil din septembrie, a anunţat preşedintele Agenţiei Italiene a Medicamentelor (AIFA), Giorgio Palau.

Palau a spus într-un interviu televizat că „este posibilă administrarea a câtorva milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de Reithera începând din septembrie”, relatează EFE.

Potrivit lui, la acestea se vor adăuga alte 200 de milioane de doze de vaccin pe care Italia le-a comandat de la alte companii farmaceutice, a căror livrare a fost întârziată.

ADVERTISING

Pentru ca vaccinul de la Reithera să fie disponibil, a precizat Palau, "avem nevoie de câteva luni în plus pentru că faza 1 de abia a fost încheiată, iar la fazele 2-3 vor participa zeci de mii de persoane”.

Din acest motiv, acest vaccin "nu este util în această fază critică, dar cu siguranţă va fi mai târziu", a explicat el. De asemenea, "avem o companie italiană capabilă să realizeze alte aporturi", a precizat Palau.

ADVERTISING

Investiție de 81 de milioane de euro

Italia a anunţat marţi că va investi 81 de milioane de euro pentru dezvoltarea acestui vaccin.

Pe de altă parte, în faţa întârzierii livrărilor dozelor de vaccin de la companiile Pfizer şi AstraZeneca, guvernul italian s-a văzut obligat să reprogrameze planul de vaccinare şi să-şi revizuiască ţintele propuse.

Ministrul adjunct al Sănătăţii, Pierpaolo Sileri, a explicat că întârzierile din livrările vaccinului companiei Pfizer vor provoca amânări de până la patru săptămâni pentru persoanele de peste 80 de ani şi de între 6 - 8 săptămâni pentru restul populaţiei.

ADVERTISING

Sileri a precizat că dozele pe care le va primi Italia în următoarele săptămâni ar trebui să fie suficiente pentru a completa etapa de vaccinare din primăvară şi pentru rapelul administrat personalului sanitar şi rezidenţilor din casele de bătrâni.

La o lună de la începerea campaniei de vaccinare, Italia a administrat 1.543.338 de doze; 241.858 de persoane au primit atât prima doză, cât şi cea de-a doua doză de vaccin.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇