Vaccinarea cu schemă completă scade de 14 ori riscul de deces în cazul Covid

Vaccinarea cu schemă completă scade de 14 ori riscul de deces în cazul Covid

Autoritățile fac, din nou, apel la populație să se vaccineze, subliniind că imunizarea previne infecțiile cu noul coronavirus, precum și spitalizările și decesele.

Vaccinarea cu schemă completă scade de 14 ori riscul de deces în urma maladiei Covid 19, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Totodată, subliniază el, imunizarea cu ambele doze scade de 12 ori riscul de spitalizare și de internare în ATI și scade de 10 ori riscul de infecție cu SARS-CoV-2.

”Protecția oferită de o singură doză la mai mult de 14 zile de la efectuarea ei are o eficiență de 67% și crește la peste 92% la schemă completă.

ADVERTISING

Situația la ATI stă în felul următor. După schema completă, la peste 14 zile de la efectuarea celei de a doua doze, eficiența e de peste 92%. În ceea ce privește decesele, eficiența cu schemă completă e de peste 92%”, a explicat Valeriu Gheorghiță, într-o conferinţă de presă de marţi.

El a precizat că cele mai recente date arată că 80% dintre cazurile confirmate cu varianta Delta sunt la persoane nevaccinate, iar peste 90% dintre decese sunt la persoane nevaccinate.

„Din toate cazurile cumulate până la acest moment, 80% sunt la persoane nevaccinate, persoane care nu au primit nicio doză de vaccin. În ceea ce privește decesele, sunt 21 de decese. Peste 90% sunt decese survenite la persoane nevaccinate”, a spus Gheorghiță.

ADVERTISING

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus, din nou, că varianta Delta va deveni dominantă.

”Maladia nu generează decese în număr mare, dacă suntem vaccinați. Pandemia nu a trecut, avem o creștere a numărului de cazuri, vom avea o creștere a cazurilor cu varianta Delta și va deveni dominantă.

Fac din nou un apel ca cei nevaccinați să se vaccineze”, a punctat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește rata de acoperire vaccinală, Bucureștiul se află pe primul loc cu 48,35%, iar pe locul doi este Cluj, cu 44,88%.

ADVERTISING

Autoritățile au anunțat, marți, peste 500 de cazuri noi de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore, aproape de două ori mai multe infecții noi decât ieri.

Acesta este cel mai ridicat bilanț din ultimele trei luni. Anterior, am avut 618 cazuri noi în data de 20 mai, iar în 21 mai sub 500 de cazuri. De atunci, bilanțul zilnic a tot scăzut.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇