Un singur hotdog ne scurtează viaţa cu 36 de minute – studiu

Un singur hotdog ne scurtează viaţa cu 36 de minute – studiu

Consumarea unui singur hotdog ne-ar putea scurta viaţa cu 36 de minute, potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan.

În cadrul studiului publicat în jurnalul Nature Food, cercetătorii au analizat 5.853 de alimente din dieta americană şi au măsurat efectele lor în termeni de minute de viaţă sănătoasă câştigate sau pierdute, notează CNN.

Pe baza unui studiu numit Povara Globală a Bolii, care măsoară morbiditatea asociată cu alegerile alimentare ale unei persoane, a fost creat un indice care calculează câte minute din viaţă pierdem sau, dimpotrivă, câştigâm, în funcţie de ce mâncăm.

ADVERTISING

De exemplu, pierdem 0,45 de minute pentru fiecare gram de carne procesată consumată şi câştigăm 0,1 minute pentru fiecare gram de fruct.

Carnea procesată dintr-un hotdog standard cu carne de vită ne scurtează viaţa cu 27 de minute, dar atunci când sunt luate în calcul şi celelalte ingrediente, cum ar fi sodiul şi acizii graşi trans, se ajunge la o pierdere de 36 de minute.

Pe de altă parte, consumul de alimente precum nuci, leguminoase, fructe şi legume fără amidon are efecte benefice pentru sănătate, însă nu contracarează neapărat impactul negativ al alimentelor considerate nesănătoase, atrag atenţia cercetătorii.

ADVERTISING

Tot ei mai spun că rolul acestui studiu este de a-i ajuta pe oameni să ia decizii mai bine informate cu privire la dieta lor.

C.S.

vezi şi: Dieta care ameliorează disfuncțiile erectile

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇