Un medicament pentru slăbit micșorează și riscul bolilor de inimă

Un medicament pentru slăbit micșorează și riscul bolilor de inimă

Un medicament împotriva obezităţii s-a dovedit a aduce și alte beneficii pe lângă pierderea în greutate, el reducând riscul unui eveniment cardiovascular major, cum ar fi un accident vascular cerebral (AVC) sau un infarct, cu 20 de procente la persoanele supraponderale sau obeze cu antecedente de boli de inimă, arată un studiu clinic în fază avansată.

Studiul a implicat 17.500 de pacienţi de 45 de ani sau peste, cu un istoric de boli cardiovasculare, monitorizați timp de aproximativ cinci ani, și a avut în centru injecția săptămânală cu semaglutidă (Wegovy).

ADVERTISING

Oamenii de știință au vrut să afle dacă injecţia, produsă de compania daneză de medicamente Novo Nordisk, prezintă și alte beneficii medicale, iar răspunsul a fost unul pozitiv, scrie Washington Post.

Injecția, care este autorizată și în UE, îi ajută pe pacienţi să se simtă sătui pentru mai mult timp şi conduce la o pierdere din greutate, în medie, de aproximativ 15%, atunci când este combinată cu modificări ale alimentaţiei şi cu exerciţii fizice.

Acum, compania vrea să solicite aprobări de reglementare în vederea unei extinderi a indicaţiilor de pe prospect atât în SUA, cât și în UE.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇