Injecția pentru slăbit se va da pe rețetă, în Marea Britanie. A fost folosită și de Elon Musk

Injecția pentru slăbit se va da pe rețetă, în Marea Britanie. A fost folosită și de Elon Musk

Mii de persoane din Marea Britanie care se confruntă cu obezitatea ar putea obține pe bază de rețetă injecția pentru pierderea în greutate Wegovy.

Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia a aprobat utilizarea acesteia, informează Sky News.

Injecția a fost folosită de mai multe celebrități, inclusiv de șeful Twitter Elon Musk. În octombrie anul trecut, Musk a fost întrebat de un utilizator Twitter care este secretul său pentru a arăta „în formă și sănătos”, iar acesta a răspuns scurt: „Wegovy”.

ADVERTISING

Pacienții se vor injecta săptămânal. Medicamentul îi face pe oameni să se simtă sătui, ceea ce înseamnă că vor mânca mai puțin. Acesta suprimă pofta de mâncare prin imitarea hormonului glucagon-like peptide-1 (GLP-1) care este eliberat după masă.

Un studiu a arătat că greutatea persoanelor cărora li s-a administrat medicamentul a scăzut cu 12% după 68 de săptămâni.

Un alt studiu a precizat că efectele secundare au inclus greață și diaree, dar acestea au fost de obicei ușoare și s-au diminuat cu timpul.

ADVERTISING

Adulții cu cel puțin o afecțiune legată de greutate și un indice de masă corporală (IMC) de cel puțin 35 ar fi eligibili pentru medicament, care este produs de Novo Nordisk.

Astfel de afecțiuni includ diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, dislipidemia (niveluri de colesterol dezechilibrate sau nesănătoase), apneea și bolile de inimă.

Oamenilor li se va administra Wegovy numai pe bază de rețetă, ca parte a unui serviciu specializat de gestionare a greutății. Urmează să fie utilizat alături de o dietă hipocalorică și o activitate fizică crescută.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇