Tratament dezvoltat dintr-un virus comun, leac pentru cancer?

Tratament dezvoltat dintr-un virus comun, leac pentru cancer?

Oamenii de știință au descoperit ceea ce pare a fi un nou tratament pentru cancer, plecând de la un virus comun. Este vorba despre tulpina herpes simplex 1, responsabilă de majoritatea cazurilor de herpes oral.

Noile cercetări preliminare publicate în urmă cu câteva zile sugerează că o versiune modificată genetic a virusului ar putea fi folosită pentru tratarea tumorilor dificile.

În cadrul studiului, realizat de Institutul de Cercetare a Cancerului și Royal Marsden NHS Foundation Trust, nouă pacienți care nu au răspuns la alte terapii au primit RP2 ca tratament. De asemenea, același tratament viral cunoscut sub numele de RP2, modificat genetic din tulpina herpes simplex 1, a fost administrat la 30 de pacienți în combinație cu un alt tratament.

ADVERTISING

Trei dintre cei nouă pacienți cărora li s-a administrat RP2 singur au părut să răspundă pozitiv la tratament, iar tumorile lor fie s-au micșorat, fie au încetat din evoluție.

Alți șapte pacienți cărora li s-a administrat o combinație de medicamente, inclusiv RP2, au răspuns pozitiv la tratament, informează Medical News Today.

Mai mult, un pacient care suferea de carcinom de-a lungul glandei salivare nu a prezentat nici un semn de cancer timp de cel puțin 15 luni după administrarea RP2.

Terapia nu pare să fi avut efecte secundare grave, cele mai puternice simptome raportate în cadrul studiului fiind cele asemănătoare gripei, așa cum sunt febra și frisoanele, a anunțat Kevin Harrington, autorul studiului, profesor de Terapii biologice împotriva cancerului la Institutul de Cercetare a Cancerului, în cadrul Congresului Societății Europene de Oncologie Medicală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Studiul nostru arată că un virus modificat genetic, care ucide cancerul, poate oferi o lovitură dublă împotriva tumorilor – distrugând direct celulele canceroase din interior și, în același timp, activând sistemul imunitar împotriva lor”, a declarat omul de știință.

Cercetările sunt abia la început, fiind vorba doar despre teste de fază 1, ceea ce înseamnă că va mai dura până ce medicamentul va ajunge pe piață.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇