Tătaru spune că am exagerat cu relaxarea și vom avea o toamnă plină, cu 2.000 de cazuri zilnic de COVID-19

Tătaru spune că am exagerat cu relaxarea și vom avea o toamnă plină, cu 2.000 de cazuri zilnic de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri seară, că numărul de cazuri în creştere se explică printr-o ”relaxare exagerată”. Tătaru afirmă că toate măsurile de relaxare luate erau necesare, la fel cum este necesar să înceapă şcoala. ”Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, crede ministrul Sănătăţii, care este de părere că se poate ajunge la 2.000 de cazuri zilnic, dacă nu se respectă măsurile.

”Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (...) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni”, a afirmat, miercuri seară, la B1 TV, Nelu Tătaru.

Aproape 4% din populație a dezvoltat anticorpi la COVID, anunță Tătaru

Întrebat dacă nu trebuiau amânate unele măsuri de relaxare şi începerea anului şcolar, Tătaru a afirmat:

Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate. Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. (...)

Nu speriem pe absolut nimeni, ţine doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 (...) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala” .

Islandezii care s-au vindecat de COVID au anticorpi și la 4 luni după boală - studiu

Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi

Tătaru a spus că se poate ajunge la peste 2.000 de îmbolnăviri zilnic, dacă nu vor fi respectate regulile de protecţie. El le recomandă părinţilor să îi înveţe pe copii să respecte regulile de protecţie împotriva răspândirii virusului. 

”Avem nişte griji cum trimitem copiii la şcoală, dar nu ne uităm că în parcuri sunt copii şi nu le asigurăm anumite condiţii. (...) Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi, pentru că acest virus nu va pleca aşa de uşor”, a mai declarat Tătaru.

188 de români care au murit până acum de Covid nu aveau și alte boli - raport INSP

Acesta crede că ”plătim succesul primei părţi a pandemiei”, când Guvernul şi autorităţile medicale au putut lua decizii.

”Cred că ne-am făcut treaba, şi destul de bine, şi chiar în a doua parte când a trebuit să ne luptăm nu numai cu virusul, ci şi cu opţiuni politice de altă orientare”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, ”va fi o toamnă plină”.

”Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Credeați că din toamnă scăpăm de coronavirus? Europa tocmai s-a întors la cifrele din luna martie, când eram în lockdown

Covidioți în toată legea! Justiția din Germania a decis că nu e insultă să le spui așa celor care nu cred că există coronavirus


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇