SUA se așteaptă la ”un număr surprinzător de mare de morți cu COVID”. Multe secții ATI sunt pline deja de pacienți între 20 și 40 de ani

SUA se așteaptă la ”un număr surprinzător de mare de morți cu COVID”. Multe secții ATI sunt pline deja de pacienți între 20 și 40 de ani

Tulpina Delta se răspândește rapid peste tot în lume și SUA nu fac excepție. În ultima săptămână Statele Unite au avut o creștere de 47% a cazurilor noi și o treime din acestea vin din cinci zone fierbinți.

Toate aceste date i-au făcut pe specialiști să avertizeze că într-un viitor destul de apropiat SUA se vor confrunta cu un număr surprinzător de mare de decese cu COVID.

Dr. Jonathan Reiner a explicat, pentru CNN, că cele 5 zone fierbinți sunt Florida, Louisiana, Arkansas, Missouri și Nevada. În mare parte din aceste state spitalele au deja secțiile de terapie intensivă aproape pline.

ADVERTISING

Sunt morți evitabile, avem vaccin!

De exemplu la Spitalul Mercy din Springfield, Missouri, 91% dintre paturile de la ATI sunt ocupate de pacienți COVID care au nevoie de ventilație mecanică. Ce e și mai îngrijorător e că majoritatea au între 20 și 40 de ani.

Ca o comparație, în vârful valului de anul trecut, doar 40-50% dintre pacienți de la ATI de aici au avut nevoie de ventilație mecanică.

Reiner a explicat că de obicei numărul de morți începe să crească mult la 3-4 săptămâni după ce începe să crească numărul de noi îmbolnăviri. De la infectare până la nevoia de spitalizare trece cam o săptămână, și apoi în 2 până la 3 săptămâni infecția poate deveni fatală.

ADVERTISING

”Vom începe să vedem o creștere a mortalității. Și este frustrant pentru că vorbim de decese complet evitabile, acum că există vaccinuri. Vaccinurile pe care le avem funcționează foarte bine împotriva tulpinii Delta”, a spus Reiner.

Vaccinarea obligatorie, susținută inclusiv de Fauci

În SUA, aproximativ o treime din cei de peste 12 ani nu au fost vaccinați deloc anti-COVID și în jur de 48% au fost imunizați complet, potrivit datelor CDC. Majoritatea cazurilor noi sunt cu tulpina Delta, la cetățeni nevaccinați.

ADVERTISING

Dacă situația de la nivel național poate părea totuși bună, ea nu este deloc unitară. În state precum Alabama, Arkansas, Louisiana, Wyoming și Mississippi, cel mult 35% din populație a fost vaccinată.

Deja mai mulți specialiști în sănătate publică sunt de părere că în statele cu rată mică de vaccinare, imunizarea ar trebui să devină obligatorie. Iar ideea este susținută inclusiv de dr. Anthony Fauci.

”Vorbim despre o situație de viață și de moarte. Deja am pierdut peste 600.000 de americani în pandemie și mor tot mai mulți oameni.

La nivel global vorbim deja de peste 4 milioane de morți. Nu este ceva de joacă”, a spus Fauci, pentru CNN.

Citește mai multe despre COVID Delta:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇