Studiu privind cele 6 decese ale unor copii cu COVID-19 în Marea Britanie. Specialiștii încurajează părinții să-și lase copiii la școală

Studiu privind cele 6 decese ale unor copii cu COVID-19 în Marea Britanie. Specialiștii încurajează părinții să-și lase copiii la școală

Un studiu arată că cei şase copii bolnavi de COVID-19 care au murit în Marea Britanie aveau comorbidităţi foarte grave.

Studiul subliniază faptul că riscul ca copiii să facă forme grave din cauza COVID rămâne scăzut și asigură părinții că riscurile reînceperii școlii nu sunt atât de mari, potrivit BBC.

Un alt detaliu pe care îl scoate în evidenţă studiul publicat în jurnalul academic BMJ este că pacienţii tineri de culoare sau care sunt obezi au şanse ceva mai mari de îmbolnăvire.

ADVERTISING

Cercetarea a avut în vedere 651 de cazuri analizate, dintre care 42% au reprezentat pacienţi cu probleme suplimentare de sănătate. Doar 18% dintre aceştia au fost internaţi la terapie intensivă şi 6 decese au avut la bază comorbidităţi foarte grave.

52 dintre copiii analizaţi sufereau de sindrom inflamator multisistemic, sindrom asociat cu pacienţii de coronavirus.

ADVERTISING

„Copiii care au genul acesta de probleme medicale ajung să aibă probleme cu inima”, a spus Calum Semple, medic pediatru la Universitatea din Liverpool.

„Este foarte rar să găseşti boli grave la copii”, a declarat Semple. „Dacă eşti părinte de culoare din Glasgow sau Londra, poţi să-ţi trimit copilul la şcoală”, a adăugat Calum Semple.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇