Un nou studiu menit să lămurească rolul copiilor în răspândirea COVID-10 arată că virusul poate fi găsit o perioadă de până la trei săptămâni în interiorul nasului acestora.
În timp ce mai multe studii iniţiale au arătat că majoritatea copiilor infectaţi cu noul coronavirus prezintă cel mult simptome uşoare, cât de mare este probabilitatea ca aceştia să răspândească virusul rămâne în continuare o necunoscută, notează BBC.
Potrivit preşedintelui Colegiului Regal de Pediatrie şi Sănătate a Copilului din UK, Russell Viner, testele au arătat că cei mici, în special copiii sub 12 ani, sunt oricum mai puţin predispuşi să se infecteze în comparaţie cu adulţii.
Un nou studiu sud-coreean încearcă sa stabilească în ce măsură pot ei transmite virusul atunci cand se îmbolnăvesc.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 91 de copii şi a arătat că inclusiv în cazul celor care prezentau simptome uşoare sau care chiar nu aveau niciun simptom virusul a fost găsit în probe colectate din interiorul nasului chiar şi trei săptămâni mai târziu. Nici acest studiu nu clarifică însă toate aspectele privind chestiunea.
Doar pentru că virusul există în tractul respirator al copiilor, nu înseamnă că aceştia îl transmit la fel ca adulţii, atrag atenţia specialiştii.
Acest aspect este însă important de clarificat pentru a preveni apariţia unor noi focare.
Citește și:
Coronavirus: Copiii de până la 5 ani ar putea fi extrem de contagioși (studiu)
Aici găsești cele mai tari exclusivități SpotMedia.ro
C.S.