Marea Britanie riscă un al doilea val de Covid-19 de două ori mai virulent, în septembrie (studiu)

Marea Britanie riscă un al doilea val de Covid-19 de două ori mai virulent, în septembrie (studiu)

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un al doilea val – de două ori mai virulent – al epidemiei Covid-19, în cazul în care îşi deschide şcolile fără să implementeze mai înainte un sistem eficient care să permită testarea şi urmărirea persoanelor contaminate cu noul coronavirus, relevă un studiu publicat marţi.

Cercetători de la University College London şi de la London School of Hygiene and Tropical Medicine au efectuat un studiu care permite să se estimeze impactul redeschiderii şcolilor în totalitate sau parţial, relatează Reuters.

Ei conchid că o reapariţie a epidemiei Covid-19 ar putea fi evitată în cazul în care 75% dintre persoanele care prezintă simptome sunt identificate şi testate şi în cazul în care se cunosc 68% dintre contactele lor sau dacă sunt descoperite 87% dintre persoanele care prezintă simptome, iar 40% dintre contactele lor sunt testate.

Şcoală în pofida pandemiei – Cum funcționează deja în Germania

Valul 2, de două ori mai important ca primul

”Fără un sistem suficient de important de testare, urmărire şi izolare, redeschiderea şcolilor împreună cu redeschiderea economiei ar putea, indiferent de scenariu, să antreneze un al doilea val Covid-19”, avertizează cercetătorii.

”Rezultatele noastre modelizate sugerează că redeschiderea totală a şcolilor în septembrie 2020 fără o strategie eficientă te testare, urmărire şi izolare va conduce la un nivel de reproducere a virusului de peste 1 şi la un al doilea val de infecţii (…), care va fi de 2,0 până la 2,3 ori mai important ca primul

The Lancet Child and Adolescent Health.

Jasmina Panovska-Griffiths, principala autoare a studiului, subliniază că actualul sistem permite identificarea a aproximativ 50% dintre contactele persoanelor diagnosticate pozitiv cu Covid-19.

Şcolile britanice au fost închise în martie, în urma impunerii izolării şi au fost redeschise parţial în iunie, pentru un număr restrâns de elevi.

Guvernul lui Boris Johnson a anunţat, cu toate acestea, redeschiderea în septembrie a tuturor şcolilor.

Johnson consideră că redeschiderea tuturor şcolilor britanice este o prioritate naţională.

Citește și:

Boris Johnson recunoaște că a gestionat greșit pandemia de COVID: Partea cea mai rea se va termina până la mijlocul anului viitor

Boris Johnson a cerut Armatei să se pregătească pentru o iarnă cu 4 amenințări: Coronavirus, gripă, Brexit și inundații

Marea Britanie va face milioane de teste pentru COVID-19 care dau rezultatele în doar 90 de minute

Marea Britanie amână măsurile de relaxare