Boris Johnson a cerut Armatei să se pregătească pentru o iarnă cu 4 amenințări: Coronavirus, gripă, Brexit și inundații

Boris Johnson a cerut Armatei să se pregătească pentru o iarnă cu 4 amenințări: Coronavirus, gripă, Brexit și inundații

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a ordonat Armatei să se pregătească pentru o eventuală criză ce ar putea avea loc în această iarnă.

E vorba despre o criză cvadruplă, fiind luate în considerare atât pandemia de coronavirus, o eventuală epidemie de gripă, inundații, cât și problemele cauzate de Brexit.

Șeful strategiei și operațiunilor Ministerului Apărării din UK a dezvăluit că Guvernul a solicitat efectuarea de exerciții în caz de dezastre, care simulează o combinație de urgențe.

Exercițiile ample ar urma să fie făcute de șefi de armată, departamentele ce țin de Whitehall, dar și de autoritățile locale până la sfârșitul lunii august.

ADVERTISING

Astfel, se are în vedere pregătirea pentru o posibilă iarnă dezastruoasă, scrie INews.co.uk.

Decizia arată, de fapt, ce eforturi face guvernul britanic pentru a se pregăti pentru al doilea val de infectări cu coronavirus. Autoritățile încearcă să evite presiunile puse pe Serviciul Național de Sănătate (NHS) din UK.

Totuși, această veste îl contrazice pe premierul britanic. Boris Johnson a zis, în urmă cu doar câteva zile, că până la Crăciun ”vom putea vorbi despre o revenire la normalitate”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aceste exerciții pentru dezastre vor simula apariția celui de-al doilea val de COVID-19, împreună cu banala gripă - dar ambele evenimente vor pune presiune pe NHS.

De asemenea, mai e luat în considerare și sfârșitul perioadei de tranziție pentru Brexit, la 31 decembrie. Acest lucru ar putea duce la lipsă de alimente în țară și cozi uriașe la supermarketuri, în cazul în care nu există o înțelegere cu Uniunea Europeană, ceea ce este foarte posbil.

În fine, se va ține seamă și de inundații, precum cele devastatoare care au lovit Marea Britanie iarna trecută. Regatul Unit a mai fost marcat de inundații și în iarna 2015/16 și 2013/14.

tabelaș
Foto: Captură INews.co.uk

Citește și:

ADVERTISING

Boris Johnson compară reintroducerea carantinei cu măsurile de descurajare nucleară

Boris Johnson anunță planul de redresare economică post-Brexit și post-COVID. Spune că nu va fi austeritate

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇