Marea Britanie va face milioane de teste pentru COVID-19 care dau rezultatele în doar 90 de minute

Marea Britanie va face milioane de teste pentru COVID-19 care dau rezultatele în doar 90 de minute

Milioane de teste pentru COVID-19, capabile să depisteze virusul în doar 90 de minute, vor fi distribuite în spitalele din Marea Britanie, centre de îngrijire și laboratoare, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock.

Vor fi astfel disponibile 5,8 milioane de teste pentru coronavirus efectuate pe baza ADN, a spus ministrul citat de Reuters.

„Faptul că aceste teste pot detecta și COVID-19, dar și gripa va fi extrem de benefic pe măsură ce se apropie iarna, astfel încât pacienții pot urma sfaturile potrivite pentru a se proteja pe ei, dar și pe ceilalți”, a declarat Hancock.

ADVERTISING

Totodată, Serviciul Național de Sănătate a anunțat că va oferi tratamente pentru COVID pacienților cu cancer, inclusiv medicamente care nu afectează sistemul imunitar.

Sistemul de sănătate din Marea Britanie a fost foarte solicitat în timpul vârfurilor pendemiei COVID-19, care a ucis peste 46.000 de oameni.

Marea Britanie este a patra cea mai afectată țară din lume de noul coronavirus.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, Guvernul britanic a decis să amâne cu cel puţin două săptămâni viitoarea fază a ieşirii din izolare. Mai mult, autoritățile au hotărât să impună purtarea măştii de protecţie la muzeu, cinematograf şi în lăcaşurile de cult.

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇