Marea Britanie amână măsurile de relaxare

Marea Britanie amână măsurile de relaxare

Dinamica îmbolnăvirilor cu COVID-19 din Marea Britanie nu permite încă măsurile de relaxare, printre care redeschiderea cazinourilor, jocului de popice, patinoarelor şi sălilor de spectacol, prevăzute pentru sâmbătă.

Guvernul britanic a decis astfel să amâne cu cel puţin două săptămâni viitoarea fază a ieşirii din izolare. Mai mult, autoritățile au decis să impună purtarea măştii de protecţie la muzeu, cinematograf şi în lăcaşurile de cult, a anunţat vineri premierul Boris Johnson.

Argumentul dat de rpemier ține de evoluția pandemiei de SARS-CoV2: ”aceste cifre care cresc, estimăm că trebuie să apăsăm pedala de frânare pentru a ţine virusul sub control”.

Cazinorile, locurile de jucat popice şi patinoarele urmau să fie redeschise sâmbătă, dar şi sălile de spectacol. Recepţiile căsătoriilor cu până la 30 de invitaţi urmau, de asemenea, să fie permise.

Din 8 august, purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în muzee, cinematografe şi lăcaşuri de cult.

”Ştiu că măsurile pe care le luăm sunt o adevărată lovitură dură pentru mulţi oameni, pentru toţi cei ale căror planuri de căsătorie au fost perturbate sau care nu pot sărbători acum Eid al-Adha aşa cum doresc”, a declarat Johnson într-o conferinţă de presă.

”Îmi pare cu adevărat rău, dar pur şi simplu nu ne putem asuma riscul”, a spus el.

Biroul Naţional britanic de Statistici (ONS) a dat publicității date care arată că între 20 și 26 iulie s-au înregistrat aproximativ 0,78 de contaminări noi cu covid-19 la 10.000 de locuitori în Anglia - adică aproximativ 4.200 de cazuri pe zi.

Este vorba despre o creştere faţă de cele 2.800 de cazuri noi pe zi estimate cu o săptămâna mai înainte.

”Ceea ce observăm din datele ONS şi alte date este că am atins probabil limitele a ceea ce putem face în privinţa deschiderii societăţii”, a declarat în conferinţa de presă comună cu Johnson medicul-şef Chris Whitty.

Restricții noi sunt impuse locuitorilor anumitor părţi din nordul Anglieie - începând de vineri.

Astfel, locuitorii Greater Manchester, anumitor zone din East Lancashire şi West Yorkshire nu au voie să se întâlnească cu alte persoane în locuinţe sau grădini.

Guvernul scoţian a anunţat că nu recomandă nicio călătorie în aceste regiuni.

”Pentru a face astfel încât să nu le agravăm problema şi să minimalizăm riscul transmiterii ulterioare aici, Guvernul scoţian nu recomandă cu putere călătoriile neesenţiale din Scoţia în aceste regiuni din nordul Angliei”, a anunţat pe Twitter premierul scoţian Nicola Sturgeon.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇