Stresul se va putea măsura... în ureche

Stresul se va putea măsura... în ureche

Un studiu realizat recent în Marea Britanie a arătat că stresul unei persoane se poate măsura foarte ușor și exact în ceara recoltată din ureche.

Practic, cercetarea deschide uși noi pentru diagnosticarea unor boli psihice, așa cum este depresia, explică autorul studiului, dr. Andres Herane-Vives, psihiatru la University College London, conform BBC.

Cortizolul, hormonul stresului, atunci când trimite semnale de alarmă către creier, în reacție la stres, influențează întreg organismul, de la sistemul imunitar până la digestie sau somn.

ADVERTISING

Deși nivelul cortizolului poate fi analizat prin probele de sânge, adesea rezultatele pot fi fals-pozitive, pentru că recoltarea sângelui este în sine ceva stresant pentru mulți oameni.

Inițial, s-a măsurat nivelul cortizolului din păr, însă pentru probe este nevoie de păr lung de cel puțin 3 cm și nu toată lumea are așa ceva. Așa a venit ideea testării în ureche. Ceara care se acumulează este un indicator foarte bun în acest sens.

Te-ar putea interesa și Iată ce pățesc păianjenii atunci când sunt stresați

ADVERTISING

Pe viitor metoda poate fi folosită inclusiv pentru detectarea anxietății sau depresiei, dar nu numai. Tot ceara din ureche vine cu informații relevante legate de nivelul glucozei sau chiar al anticorpilor din organism.

Vezi și Tratament neobișnuit pentru stres la un elefant de la zoo din Varșovia. Ce va primi Fredzia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇