Spania impune restricţii mai dure, după un record de cazuri noi de Covid atins în weekend

Spania impune restricţii mai dure, după un record de cazuri noi de Covid atins în weekend

În Spania, numărul de infectări cu coronavirus a atins un nou record de 84.287 într-un singur weekend, în timp ce 455 de persoane au murit din cauza COVID-19, a anunţat luni seara Ministerul Sănătăţii din Madrid.

Cu o săptămână înainte, în weekend au fost raportate 61.422 de infectări şi 401 decese, potrivit dpa.

Numărul de noi infectări la 100.000 de locuitori în decursul a şapte zile - aşa-numita rată de incidenţă de şapte zile - a crescut la puţin sub 380. Prin comparaţie, în Germania această valoare a fost de 134 luni.

ADVERTISING

Măsuri mai dure

Deoarece numărul infectărilor a înregistrat o creştere în ultimele săptămâni, regiunile spaniole au înăsprit măsurile împotriva răspândirii coronavirusului. Reguli diferite se aplică la nivel naţional, deoarece fiecare regiune poate decide în baza unui cadru definit.

Restaurantelor li se permite să vândă doar în regim de catering sau să servească mâncare afară. Multe cluburi de fitness sunt închise, în timp ce teatrelor, sălilor de concerte şi cinematografelor li se permite să folosească doar o mică parte din locurile lor sau chiar deloc.

ADVERTISING

În unele regiuni, cum ar fi insula Mallorca, reuniunile cu persoanele care nu locuiesc în aceeaşi gospodărie sunt complet interzise, iar în altele acestea sunt limitate la patru persoane.

De la începutul pandemiei, Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat în total 2,33 milioane de infectări cu noul coronavirus şi 53.769 de decese asociate COVID-19.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇