Situație critică la ATI, unde secțiile sunt supraaglomerate. Cîțu anunță că suplimentează paturile și aduce rezidenți

Situație critică la ATI, unde secțiile sunt supraaglomerate. Cîțu anunță că suplimentează paturile și aduce rezidenți

Peste 1.300 de pacienți cu Covid se află internați în stare gravă în secțiile de Terapie Intensivă, iar medicii se plâng de câteva zile că nu mai au paturi.

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, la finalul ședinței de guvern, că există un plan pentru suplimentarea numărului de paturi ce va fi prezentat în curând de ministrul Sănătății.

”Am avut azi dimineață o întâlnire cu ministrul Vlad Voiculescu și cu secretarul de stat Raed Arafat, există un plan pentru suplimentarea numărului de paturi și va fi prezentat de către Ministerul Sănătății. Vom avea câteva întâlniri în acest weekend pentru a evalua situaţia şi să vedem exact elementele care pot fi adăugate în perioada următoare.

ADVERTISING

Am cerut Ministerului Sănătății să facă inspecții în fiecare spital, să vedem exact situaţia reală a paturilor şi cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va prezenta planul pentru această perioadă în zilele următoare”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat cum va face față personalul medical, și asa insuficient în unele spitale, după suplimentarea numărului de paturi, premierul a declarat că se bazează pe rezidenți.

”În discuţiile pe care le-am avut cu domnul Raed Arafat, ca şi anul trecut folosim rezidenţii. Şi avem motivaţii pentru aceşti rezidenţi pentru a fi folosiţi în centrele de ATI. Bineînţeles că sunt şi alte soluţii de a avea centre mult mai mari unde ai nevoie de mult mai puţini doctori. Deci ne uităm la toate soluţiile”, a spus Florin Cîțu.

ADVERTISING

Ce spune premierul despre noi restricții

Întrebat dacă ar putea fi impuse noi restricții în România, în condițiile în care bilanțul Covid se înrăutățește de la zi la zi, Florin Cîțu a declarat că cifrele arată mai bine față de valul anterior.

„Creșterea numărului de persoane care ajung la ATI este mai mică decât vedeam în valul anterior. Atunci mergeau de la 600 la 1.200, acum mergem de la 950 la 1.300. Iar astăzi avem un lucru în plus pe care nu îl aveam acum două luni și anume campania de vaccinare.

ADVERTISING

Prioritar pentru mine este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este singura soluție de a putea ieși cât mai repede din pandemie. Orice alte lucruri sunt doar temporare și rezolvă problema pe termen scurt.

Campania de vaccinare este singura soluție pe termen lung. Plus celelalte măsuri de protecție: masca, distanțarea socială”, a declarat Cîțu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇