Simptomul cu care se confruntă peste jumătate dintre cei care se vindecă de Covid-19

Simptomul cu care se confruntă peste jumătate dintre cei care se vindecă de Covid-19

Mai bine de jumătate dintre pacienții care se vindecă de coronavirus rămân cu o oboseală accentuată chiar și la 10 săptămâni de la recuperare, arată un studiu recent realizat în Irlanda.

Iar această oboseală apare indiferent de severitatea simptomelor de care au avut parte cât au fost pozitivi cu Covid-19, arată un raport publicat de medRxiv și citat de IFL Science.

„Deși caracteristicile infecției cu virusul SARS-CoV-2 au fost bine prezentate, consecințele pe termen mediu și lung ale infecției rămân neexplorate”, a declarat Liam Townsend, de la Spitalul St James și Institutul de Medicină Trinity din Dublin, unde s-a realizat studiul.

ADVERTISING

Citește și De la petrecăreț, la pacient și chiar și mai rău. Tot mai mulți tineri infectați cu COVID-19 după ce se duc la petreceri

Femeile ar fi mai predispuse

Cercetătorii au analizat o varietate de posibili factori, inclusiv severitatea inițială a bolii și afecțiunile medicale deja existente ale pacienților, precum depresia.

Una dintre concluzii a fost că nu a contat deloc dacă pacientul a fost internat sau nu.

Studiul a arătat însă că femeile, în ciuda faptului că au reprezentat cam jumătate dintre participanți, au reprezentat două treimi dintre cei care au suferit de oboseală cronică, adică 67%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Subiecții care aveau un istoric de anxietate sau depresie au fost mai predispuși la acest tip de oboseală.

Vezi și S-a mai descoperit un efect al coronavirusului. Un bărbat pare să fi dezvoltat Parkinson după infecția cu Covid


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇