De la petrecăreț, la pacient și chiar și mai rău. Tot mai mulți tineri infectați cu COVID-19 după ce se duc la petreceri

De la petrecăreț, la pacient și chiar și mai rău. Tot mai mulți tineri infectați cu COVID-19 după ce se duc la petreceri

Un tânăr de 30 de ani din Texas a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus la o ”petrecere COVID”.

Tânărul nu credea în existența virusului și participase la una dintre petrecerile făcute de unii americani pentru a sfida pandemia.

”Petrecerile COVID” sunt organizate de pacienți testați pozitiv, pentru a vedea dacă virusul e real și se îmbolnăvesc și alți participanți.

”Petreceri-concurs” printre studenți ca să vadă care ia primul coronavirus

”Chiar înainte să moară pacientul s-a uitat către asistentă și i-a zis 'cred că am greșit, am crezut că e o farsă, dar nu este'”, a povestit medicul Jane Appleby, directorul medical al spitalului Methodist din San Antonio, potrivit The Guardian.

ADVERTISING

”Nu vreau să fiu alarmistă, dar vreau să împărtășesc exemple reale care poate îi ajută pe alții să realizeze că acest virus este cât se poate de serios și se răspândește cu ușurință”, a mai spus ea.

Medicul spune că a făcut public acest caz și după ce a observat o creștere foarte mare de noi infectări, de la o rată de 5% rezultate pozitive din totalul testelor, la 22%.

Totodată, cazurile sunt pacienți de toate vârstele, iar la spitalul ei au ajuns în stare critică mulți tineri de 20-30 de ani.

”Vă rog să purtați mască și stați acasă pe cât posibil, evitați aglomerația și spălați-vă pe mâini”, e apelul dr. Appleby.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și petrecerile ne-COVID sunt la fel de periculoase

Există informații și din Tuscaloosa, Alabama, unde studenții chiar fac întrecere la aceste petreceri să vadă cine se îmbolnăvește primul, ”câștigătorul” primind un premiu în bani.

Și petrecerile fară astfel de teme pot fi însă la fel de periculoase.

De exemplu, o petrecere organizată într-o curte din Saline, Michigan, la care au participat 66 de persoane, a avut un bilanț de 43 de îmbolnăviri. Pacienții au între 15 și 25 de ani, potrivit ClickOnDetroit.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇