S-a mai descoperit un efect al coronavirusului. Un bărbat pare să fi dezvoltat Parkinson după infecția cu Covid

Un bărbat pare să se fi îmbolnăvit de Parkinson la scurt timp după ce a fost confirmat cu Covid-19.

Pacientul de 45 de ani din Ashdod, Israel, a ajuns la spital cu simptome de coronavirus, inclusiv pierderea mirosului, tuse și dureri musculare. Testul a ieșit pozitiv, a fost spitalizat, izolat, după care, când testul a ieșit negativ, după mai bine de trei săptămâni, a fost externat.

În tot acest timp, însă, bărbatul a observat că mâinile încep să-i tremure, iar scrisul său era din ce în ce mai greu de descifrat, arată IFL Science.

ADVERTISING

După două luni a ajuns la Neurologie, pentru că și-a dat seama că ceva era în neregulă cu el. A fost supus mai multor teste, însă funcția cognitivă era normală. Cu toate acestea, tremurăturile persistau, la fel și simptomele caracteristice Parkinsonului.

De atunci, starea sănătății sale este și mai rea, iar scrisul deja e indescifrabil. Tremurăturile sunt și mai puternice pe partea dreaptă a corpului, iar expresiile faciale aproape că nu mai există.

Studiile au arătat că între virusuri și apariția Parkinsonului este o legătură, cel mai adesea fiind menționate în studii virusuri cum e Epstein-Barr, dar nu numai.

ADVERTISING

Vezi și De la petrecăreț, la pacient și chiar și mai rău. Tot mai mulți tineri infectați cu COVID-19 după ce se duc la petreceri

De menționat e faptul că înainte de diagnosticarea Parkinsonului pacienții se confruntă cu lipsa mirosului. Totuși, este primul caz de acest gen din lume.

Cum bărbatul nu are cazuri de Parkinson în familie și nici nu avea factori de risc pentru această boală, se crede că virusul a jucat un rol important în declanșarea bolii.

Citește și Oamenii de știință au reușit să vindece Parkinsonul, cel puțin în cazul șoarecilor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇