Și fetele de peste 14 ani și băieții se vor putea vaccina gratuit anti-HPV

Și fetele de peste 14 ani și băieții se vor putea vaccina gratuit anti-HPV

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că va iniţia săptămâna aceasta toate demersurile pentru ca vaccinarea gratuită anti-HPV să fie extinsă la fetele de peste 14 ani şi la băieţi.

Ioana Mihăilă a declarat că şi-a vaccinat fetiţa a doua zi după ce vaccinurile au fost distribuite către DSP-uri şi medici de familie săptămâna trecută, după ce o înscrisese pe lista de aşteptare acum un an şi jumătate, informează Adevărul.

„Sper să ajung să îmi vaccinez şi băieţelul, care are 8 ani acum, cu toată încrederea, la fel cum mi-am vaccinat şi fetiţa", a spus Ioana Mihăilă.

ADVERTISING

În momentul de față, campania gratuită de vaccinare împotriva HPV se adresează doar fetelor cu vârsta între 11 şi 14 ani.

Cele care au peste 15 ani trebuie să plătească vaccinul. Pentru o protecţie completă este nevoie de 3 doze care, în total, costă aproximativ 1.800 de lei în funcţie de farmacie.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a informat că a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV (Human Papilloma Virus) către direcţiile de sănătate publică din ţară.

Țara noastră raportează cea mai mare incidență a bolii și cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col, cu mii de cazuri depistate în fiecare an.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇