Românii se pot programa, de azi, pentru vaccinarea cu Johnson & Johnson

Românii se pot programa, de azi, pentru vaccinarea cu Johnson & Johnson

Începând de azi, românii se pot programa în platforma de vaccinare și pentru imunizarea cu serul Johnson & Johnson, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

"Platforma de programare va fi optimizată începând de mâine (miercuri - n.red.) şi va permite programarea persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la Johnson & Johnson.

Particularitatea este aceea că nu se va mai aloca rapelul, ţinând cont de faptul că vorbim de administrarea unei singure doze”, a explicat medicul, marți.

Potrivit acestuia, există în acest moment 31 de centre în 21 de judeţe care folosesc vaccin de la Johnson & Johnson.

Urmează însă ca acest ser să ajungă și în celelalte județe.

”La acest moment, sunt 31 de centre de vaccinare, totalizând circa 36 de fluxuri pentru acest tip de vaccin, în 21 de judeţe. Vor fi şi celelalte judeţe implicate progresiv în deschiderea acestor tipuri de centre de vaccinare, având în vedere că parte din populaţie îşi doreşte să se vaccineze cu acest tip de vaccin şi nu toţi au medicul de familie care este implicat în acest demers de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Vezi și Singurul centru din Capitală unde se vaccinează cu Johnson&Johnson fără programare s-a deschis în Sectorul 4, la parterul clădirii City Office (zona Eroii Revoluției).

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇