Rata de infectare în București a trecut de 10 la mie și atinge un nou record

Rata de infectare în București a trecut de 10 la mie și atinge un nou record

Rata de infectare în București continuă să crească și atinge marți un nou record: 10,31 cazuri la mia de locuitori. Este cel mai mare nivel de la începutul pandemiei.

Întrebat luni dacă va intra Bucureștiul în carantină, în condițiile în care rata de infectare este în creștere și nu mai sunt paturi la ATI, șeful DSU, Raed Arafat, a spus că nu se pune problema în acest moment.

Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină și vedeți că se iau măsuri de 3 la mie, 6 la mie, 7,5 la mie, dar se evită totuși carantinarea unei capitale care ar avea un impact major la acest moment”, a răspuns șeful DSU.

ADVERTISING

Întrebat care ar fi pragul la care Bucureștiul ar intra în carantină, Arafat a spus că nu dă praguri pentru că evaluarea e mai complexă.

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a declarat luni că numărul real de cazuri este obținut abia după ce înmulțești cu 5 sau cu 10 numărul de cazuri raportate, potrivit experienței sale de anul trecut. Deci incidența ar putea fi, de fapt, și de 5 ori mai mare în Capitală, în realitate.

Restricții în București

Sâmbătă seara au fost adoptate și anunțate noile restricții pe care bucureștenii au trebuit să le respecte din primele minute ale zilei de 3 octombrie.

ADVERTISING

Iată măsurile:

  • Carantina de noapte între 20:00 și 05:00. Pot părăsi domiciliul doar cei vaccinați, trecuți prin boală sau care prezintă declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator/legitimație de serviciu.
  • Magazinele se închid la ora 22:00.
  • Masca de protecție e obligatorie în spațiile publice deschise aglomerate (aici ministrul Lucian Bode a promis luni că va veni cu clarificări)
  • Cinematografele, sălile de spactacole și concerte rămân deschise cu 50% din capacitate doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală.
  • La nunți, botezuri și petreceri private pot participa cel mult 200 de persoane, doar vaccinate sau trecute prin boală.
  • La proteste pot participa cel mult 100 de persoane.
  • Sălile de fitness sau sport rămân deschise la 50% din capacitate, doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală.
ADVERTISING

Citește mai multe despre restricțiile Covid impuse în Capitală și în țară:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇