Rafila: Valul trei ar putea să ţină şase săptămâni. Medicul crede că nu știm cifrele reale ale pandemiei

Rafila: Valul trei ar putea să ţină şase săptămâni. Medicul crede că nu știm cifrele reale ale pandemiei

Medicul Alexandru Rafila este de părere că valul al treilea al pandemiei de COVID-19 ar putea să dureze circa şase săptămâni și consideră că cifrele reale ale pandemiei nu sunt cunoscute.

El apreciază că numărul zilnic de cazuri raportate este mic în comparaţie cu situaţia care se regăseşte în spitale şi în secţiile de Terapie Intensivă care sunt pline.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acest val trei s-ar putea să ţină o perioadă de circa şase săptămâni, când sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că  în momentul de faţă vedem pe secţiile de Terapie Intensivă şi spitale că se ocupă în proporţie tot mai mare şi noi, aparent, suntem pe un platou”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24, miercuri seară.

Alexandru Rafila nu poate estima cu precizie cât va dura cel de-al treilea val al pandemiei.

”Suntem la 6.000 - 6.500 de cazuri ce sunt raportate zilnic. E o mare diferenţă. Ţări care au avut situaţia din ATI şi spitale similară cu a României din acest moment, raportau zilnic nu 6.000 de cazuri, ci raportau zilnic 18.000 de cazuri.

Este în mod evident clar că cifrele nu sunt cunoscute. Eu nu pot să spun că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau 30 de zile”, a declarat Rafila.

Medicul a precizat că estimarea este una personală.

”Este o estimare personală. Această estimare este legată de două elemente care  sunt extrem de importante. Primul este testarea corectă şi identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o condiţie şi a doua condiţie, care din păcate in momentul de faţă reprezintă o mare vulnerabilitate, este lipsa parteneriatului dintre Guvern şi populaţie şi lipsa de încredere.

O populaţie neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident, nu va fi solidară cu aceste măsuri”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!