Rafila se aşteaptă să avem şi peste 40.000 de cazuri Covid pe zi: va fi o nouă creştere spectaculoasă

Rafila se aşteaptă să avem şi peste 40.000 de cazuri Covid pe zi: va fi o nouă creştere spectaculoasă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că trendul ascendent al acestui val continuă, până la finalul săptămânii fiind aşteptate 30.000 de cazuri zilnic. După o scădere în weekend, săptămâna viitoare vom avea ”o nouă creştere spectaculoasă”. ”Cifrele cu 4 în faţă nu sunt excluse”, afirmă ministrul.

citizen

”Trendul ascendent al acestei infecţii continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere aşteptată pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile  libere, când, în mod evident, testarea a fost mai limitată şi aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15.000 - 18.000 de cazuri de cazuri pentru weekend”, a declarat Rafila, joi, în şedinţa de guvern.  

citizen

Ministrul afirmă că apoi va fi o nouă creştere spectaculoasă a numărului de cazuri.  

”Apoi ne aşteptăm la o nouă creştere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în faţă nu sunt excluse pentru această perioadă”, a adăugat Rafila.

Chiar şi în aceste condiţii, şcolile rămân deschise pentru că spitalele din țară au ocupate acum 34% din paturile alocate bolnavilor de Covid-19.  

În acest moment, din populația totală, rata de vaccinare e de 41,8%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇