Rafila anunță că vor fi mai multe cazuri de gripă decât anul trecut

Rafila anunță că vor fi mai multe cazuri de gripă decât anul trecut

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că în acest sezon rece vor fi mai multe cazuri de gripă decât s-au înregistrat anul trecut. El a menţionat că acest lucru nu este neapărat îngrijorător şi este important cât de multe vor fi.

“Da, mai multe decât anul trecut vor fi. Anul trecut au fost foarte, foarte puţine. Asta nu înseamnă neapărat că este îngrijorător, important cât de multe vor fi. Ne uităm la ce s-a întâmplat în emisfera sudică, unde există un sezon gripal decalat, că acolo iarna este când la noi este vară. Vedem că sunt mai multe cazuri.

ADVERTISING

Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor, pentru că mulţi dintre ei nu s-au mai vaccinat. Nu au venit în contact cu virusul şi e clar că imunitatea faţă de virusul gripal în general este ceva mai scăzută şi atunci sigur că ne punem problema”, a declarat Rafila.

El a precizat că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de gripă, având în vedere şi că nu mai sunt măsurile de anul trecut, cu obligativitatea purtării măştii şi alte restricţii.

“Pe de altă parte, şi măsurile care au fost împotriva infecţiei cu noul coronavirus, mască, anumite restricţii nu mai există în momentul de faţă. E o boală care se transmite identic. Nu e nicio diferenţă între cum se transmite gripa şi cum se transmite infecţia cu noul coronavirus. Şi atunci e evident că este posibilă o recrudescenţă a numărului de cazuri”, a mai transmis Rafila.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇