Centrele de testare gratuită pentru COVID-19 vor funcţiona doar în weekend

Centrele de testare gratuită pentru COVID-19 vor funcţiona doar în weekend

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, centrele de testare gratuită COVID-19, recent deschise în Bucureşti, vor funcţiona doar în weekend, argumentând că în timpul săptămânii testarea se poate face în cabinetele medicilor de familie.

"O să extindem în weekend centrele de recoltare a probelor pe care le-am început în Bucureşti în weekendul trecut, o să extindem la nivelul întregii ţări, încât pacienţii, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spital, unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienţii simptomatici care se înscriu pe platforma Direcţiilor de Sănătate Publică", a afirmat Rafila înaintea şedinţei de guvern de joi.

Citește cu atenție Ce trebuie să faci dacă vrei să te testezi antiCovid la centrele deschise în spitalele din Capitală.

El a precizat că la Bucureşti s-a ajuns deja la circa 4.000 de probe pe zi.

"Lucrurile au mers bine la Bucureşti, chiar dacă au fost anumite aglomeraţii, poate temporare sau oameni care voiau să plece în vacanţă şi voiau să-şi facă test la DSP. Eu înţeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanţă, dar era un abuz care, din păcate, a fost speculat de unele posturi de televiziune.

La Bucureşti, deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi care s-au recoltat în aceste centre, iar ele vor funcţiona, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. În timpul săptămânii avem cabinetele, cele patru mii de cabinete aproape de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Rafila a mai declarat că se aşteaptă să avem şi peste 40.000 de cazuri Covid pe zi: va fi o nouă creştere spectaculoasă.

Chiar şi în aceste condiţii, şcolile rămân deschise pentru că spitalele din țară au ocupate acum 34% din paturile alocate bolnavilor de Covid-19.  

În acest moment, din populația totală, rata de vaccinare e de 41,8%.

Declarațiile premierului Nicolae-Ionel Ciucă la începutul ședinței de guvern din 27 ianuarie

Declarațiile premierului Nicolae-Ionel Ciucă la începutul ședinței de guvern din 27 ianuarie#GuvernulRomaniei #NicolaeIonelCiuca #SedintaDeGuvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 27 ianuarie 2022