Primul transplant de organe de la porc la om ar putea avea loc chiar anul acesta

Primul transplant de organe de la porc la om ar putea avea loc chiar anul acesta

O companie de biotehnologie din SUA vrea să înceapă, anul acesta, transplantul de organe provenite de la porci modificați genetic la oameni.

„Suntem în curs. Vom căuta să facem (transplantul – n.red.) la oameni în acest an sau următorul”, a declarat David Ayares, directorul științific al Revivicor, parte a United Therapeutics, care se ocupă cu dezvoltarea porcilor modificați genetic.

„Credem că avem porcul pe care îl vom aduce oamenilor în 2021 sau 2022”, a mai spus el, conform Future Human.

Scopul este de a acoperi o parte din cererea masivă de organe pentru transplant, în condițiile în care se înregistrează extrem de multe decese ale pacienților aflați pe listele de așteptare. Numai în SUA, în fiecare zi, 17 oameni de pe aceste liste mor pentru că nu au primit organul necesar supraviețuirii, potrivit US Health Resources and Services Administration.

ADVERTISING

Te-ar putea interesa și Sute de milioane de țânțari modificați genetic vor fi eliberați în Florida

Există, însă, o problemă majoră: transplantul de organe animale la oameni poate duce la reacții imune severe. Revivicor a făcut modificări genetice la porci pentru a stopa această reacție, obținând specimenele numite GalSafe.

Compania furnizează și carne pentru consum, dar scopul principal al afacerii este de a produce organe pentru transplant. Până în prezent, porcii din testele actuale ale companiei au zece modificări genomice.

ADVERTISING

Vezi și Porcii modificați genetic au fost aprobați pentru consum în SUA


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇