Primul studiu care stabilește o legătură între consumul de carne procesată și demență

Primul studiu care stabilește o legătură între consumul de carne procesată și demență

Un studiu recent a descoperit o posibilă legătură între o dietă bogată în carne procesată (bacon, hotdog etc.) și un risc crescut de apariție a demenței mai târziu în viață.

Știm cu toții că hotdogii, chipsurile și băuturile carbogazoase nu sunt printre cele mai bune alegeri pe care le putem face pentru sănătatea noastră.

Însă oamenii de știință de la Universitatea din Leeds și Yale au arătat în premieră că ar putea exista o legătură strînsă între carnea procesată și sănătatea cognitivă.

După ce au analizat obiceiurile alimentare și datele genetice ale aproximativ 494.000 de voluntari, cercetătorii au găsit o legătură specifică între carnea procesată și demență, arată Futurism.

ADVERTISING

Te-ar putea interesa și Acestea sunt vârstele la care alcoolul este cel mai nociv pentru creier

Studiul, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, este primul care distinge între diferite tipuri de carne. Oamenii de știință spun că nu pare să existe o legătură între demență și consumul de carne în general.

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să îți arunci imediat toți hotdogii din frigider. Ca în multe alte cazuri, moderația e cheia.

Vezi și Expunerea la mercur în copilărie provoacă deficiențe mentale. Așa ar putea apărea și demența

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇