Premierul Cîţu spune că vaccinarea merge bine

Premierul Cîţu spune că vaccinarea merge bine

Premierul Florin Cîţu e convins că vaccinarea merge bine în România, în pofida erorilor semnalate, printre care aceea că persoanele în vârstă, teoretic cele mai expuse formelor grave de boală, au găsit cu greu un loc sau nu au reuşit deloc să se programeze.

Cîţu a anunţat că România păstrează obiectivul ca 10,4 milioane de români să fie vaccinaţi, cu ambele doze, până la sfârşitul lunii septembrie.

„Campania de vaccinare merge bine. Toate ţările depind de numărul de doze de vaccin.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Totuşi, datele arată clar că România este printre ţările care au pregătit foarte bine această campanie. Continuăm în acelaşi ritm şi păstrăm obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârşitul lui septembrie şi cel puţin 1,2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie”, a scris Cîţu, sămbătă, pe Facebook.

Campania de vaccinare merge bine. Toate țările depind de numărul de doze de vaccin. Totuși, datele arată clar că…

Posted by Florin Cîţu on Saturday, January 23, 2021Prim-ministrul a subliniat importanţa respectării „peste tot şi tot timpul” a regulilor de protecţie anti-coronavirus, arătând că doar în acest mod s-a redus numărul de infectări.

Conform datelor oficiale, din 15 ianuarie 2021 până pe 21 ianuarie, la ora 10:00, s-au programat 491.342 persoane din etapa a II-a de vaccinare. Dintre acestea însă, doar 226.428 au peste 65 ani, 109.269 au afecțiuni cronice și 155.645 sunt angajați din domenii esențiale.

Persoanele 65+ programate reprezintă doar 6,28% din totalul de 3,6 milioane de români care au peste 65 de ani.

Citeşte textele zilei pe Spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖