Premieră mondială: Pacienți cu diabet de tip 1 care vor primi un „pancreas artificial”

Premieră mondială: Pacienți cu diabet de tip 1 care vor primi un „pancreas artificial”

Aproape 300.000 de copii și adulți din Anglia care suferă de diabet de tip 1 vor primi un pancreas artificial”, în cadrul unei inițiative în premieră mondială derulată de NHS.

În cadrul testelor, tehnologia a îmbunătățit calitatea vieții și a redus riscul de complicații de sănătate pe termen lung.

Sistemul, numit Hybrid Closed Loop, presupune un monitor de glicemie, pompa de insulină și software-ul de pe telefonul unei persoane, toate comunicând între ele, scrie Sky News.

Sistemul utilizează un senzor de glucoză sub piele, pentru a calcula automat cantitatea de insulină care trebuie administrată prin intermediul pompei.

ADVERTISING

Aproape 300.000 de persoane din Marea Britanie suferă de diabet de tip 1, inclusiv aproximativ 29.000 de copii. Aceasta înseamnă că pancreasul lor nu reușește să producă insulină, un hormon important care ajută la transformarea alimentelor în energie.

Aceștia trebuie să monitorizeze îndeaproape nivelul de zahăr din sânge și să își administreze insulină în fiecare zi din viață, fie prin injecții, fie cu ajutorul unei pompe.

Această nouă tehnologie face acest lucru în mod automat, imitând practic funcția pancreasului – deși, pentru a funcționa cu precizie, este nevoie de introducerea informațiilor privind consumul de alimente la mese.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Serviciile locale ale NHS vor începe să identifice persoanele eligibile pentru programul care a primit fonduri de 2,5 milioane de lire sterline.

Conform NHS, programul va putea preveni atacurile de hipoglicemie și hiperglicemie care pun în pericol viața, acestea putând duce la convulsii, comă sau chiar la decesul persoanelor care trăiesc cu diabet de tip 1.

În plus, va ajuta la îmbunătățirea controlului general al glicemiei, ceea ce înseamnă că riscul de apariție a complicațiilor – cum ar fi bolile de inimă, problemele de vedere și bolile renale – scade.

Thousands with Type 1 diabetes in England to receive 'artificial pancreas'

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇