Posibilă legătură între stresul cronic și Alzheimer

Posibilă legătură între stresul cronic și Alzheimer

Cercetătorii de la Karolinska Institutet, din Suedia, sunt de părere că între stresul cronic și Alzheimer ar putea fi o legătură.

Cel puțin așa arată un studiu recent, realizat de aceștia pe aproape 45.000 de persoane, monitorizate timp de opt ani.

Studiul arată că persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu un diagnostic anterior de stres cronic și depresie, prezintă un risc crescut să fie diagnosticate cu deficiență cognitivă ușoară și chiar cu boala Alzheimer, se arată într-un raport publicat de Alzheimer’s Research & Therapy, citat de Medical Xpress.

ADVERTISING

Studiile anterioare au demonstrat o posibilă asociere între stresul cronic, depresie și demență. Studiul de față arată că există o posibilă legătură între stresul cronic și forma de demență numită Alzheimer, în special.

Cercetarea a arătat că riscul de apariție a bolii Alzheimer a fost de peste două ori mai mare la pacienții cu stres cronic și la pacienții cu depresie față de pacienții fără niciuna dintre aceste afecțiuni.

La pacienții cu stres cronic și depresie, riscul a fost de până la patru ori mai mare, e concluzia oamenilor de știință suedezi, țară unde circa 160.000 de oameni au o formă de demență, boala Alzheimer fiind cea mai frecventă, un număr care crește odată cu speranța de viață.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇