Noi speranțe pentru bolnavii de Alzheimer: O injecție ar putea să oprească simptomele bolii

Noi speranțe pentru bolnavii de Alzheimer: O injecție ar putea să oprească simptomele bolii

Un nou tratament pentru Alzheimer, aflat în faza 1 de studiu, dă speranțe comunității științifice. Până acum ALN-APP, cum a fost numit medicamentul injectabil, s-a dovedit că poate reduce nivelul unei proteine periculoase cu până la 90%.

Acest medicament țintește proteina precursoare a β-amiloidului, jucând un rol central în patogeneza bolii, iar o injecție este suficientă pentru șase luni, anunță Yahoo, care citează Business Wire.

La studiu au participat 20 de persoane (majoritatea din Canada), dar oamenii de știință au obținut deja permisiunea pentru continuarea acestuia, în stadiul 2, extins și cu repetarea dozei.

ADVERTISING

Medicamentul a fost prezentat în cadrul unei conferințe medicale, care a avut loc luna trecută la Amsterdam.

ALN-APP este administrat printr-o injecție în partea inferioară a spatelui, direct în lichidul cefalorahidian care înconjoară măduva spinării. Cercetătorii spun că astfel medicamentul ajunge mai repede la creier, unde blochează formarea proteinei ce duce la acumulări periculoase și funcționare anormală.

În acest prim stadiu al studiului, efectele adverse au fost blânde sau moderate, fiind bine tolerate, au mai anunțat oamenii de știință.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇