Plângere penală a managerului unui spital, după ce a aflat că ar fi cazuri de vaccinări anti-COVID fictive

Plângere penală a managerului unui spital, după ce a aflat că ar fi cazuri de vaccinări anti-COVID fictive

Managerul Spitalului CFR Timişoara, dr. Stela Iurciuc, a sesizat Poliţia după ce a aflat că în centrul de vaccinare din cadrul spitalului ar exista cazuri de imunizări fictive.

„La Poliţia Municipiului Timişoara a fost depusă o sesizare cu privire la posibile certificate de vaccinare susceptibile a fi false. Poliţiştii efectuează verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun”, a anunţat, miercuri seara, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Zilele trecute, managerul Spitalului CFR Timişoara a aflat că ar exista şase situaţii în care au fost făcute în sistemul naţional înregistrări ale unor persoane care nu s-au vaccinat în realitate.

ADVERTISING

"În urma unui anunţ anonim primit de doamna manager (Stela Iurciuc - n.red.), s-a iniţiat o anchetă internă în urma căreia s-a decis notificarea şi predarea documentelor către Poliţia Timiş şi Secţia 3 Poliţie. Deocamdată, ar fi şase fişe care ridică suspiciuni rezonabile cu privire la veridicitatea documentului. Fişele şi documentele aparţin Centrului de vaccinare din cadrul Spitalului CFR Timişoara.

S-a obţinut certificatul verde, dorim să vedem dacă este într-adevăr susţinut de vaccinarea efectivă, pentru că altfel o persoană care este vaccinată doar pe hârtie reprezintă un pericol de sănătate atât pentru sine, cât şi pentru cei din jur", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului CFR Timişoara, Adela Filipescu.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇