Peste 50% din populația Europei se va infecta cu Omicron până la sfârșitul lunii februarie - oficial OMS

Peste 50% din populația Europei se va infecta cu Omicron până la sfârșitul lunii februarie - oficial OMS

Mai mult de jumătate din populația continentului nostru va fi infectată cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 în următoarele 6 până la 8 săptămâni, a anunțat marți directorul pentru Europa al OMS.

Doar în prima săptămână a noului an, Europa a înregistrat peste 7 milioane de cazuri de COVID-19, adică o dublare în termen de numai două săptămâni a numărului de cetățeni infectați, spune Hans Kluge, citat de France 24.

”În ritmul acesta, Institutul pentru Măsurarea și Evaluarea Sănătății prognozează că peste 50% din populația regiunii va fi infectată cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni”, a declarat oficialul OMS.

ADVERTISING

Situația este la fel de gravă și peste ocean, unde Statele Unite au raportat, luni, 1.350.000 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2 în 24 de ore, mai mult decât orice altă țară din lume.

În România, numărul cazurilor noi de COVID-19 a devenit mai mult decât dublu în numai 24 de ore, iar Capitala este la un pas de pragul de 3 la mie al incidenței şi scenariul roşu. Marți au fost raportate 8.861 de cazuri noi, însă experții sanitari se tem că putem ajunge și la 30.000 de cazuri zilnice, în scurt timp.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai mult, cei de la privat, care și-au făcut propriile teste, anunță o prognoză și mai sumbră: România ar putea ajunge la 50.000 de cazuri pe zi, în următoarele două săptămâni, dacă testează „pe bune”.

În ultimele 24 de ore, la noi, s-au făcut doar 22.619 teste RT-PCR (din care jumătate au fost la cerere) și 50.907 teste rapide antigenice. În Franța, în zilele de 23 şi 24 decembrie ale anului trecut, s-au făcut în total 1,55 milioane de teste. De altfel, francezii pot mai nou să le cumpere și de la supermarket, nu doar din clinici și farmacii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇