Medlife avertizează că am putea ajunge la 50.000 de cazuri de Omicron pe zi, dacă testăm adecvat

Medlife avertizează că am putea ajunge la 50.000 de cazuri de Omicron pe zi, dacă testăm adecvat

În urma unor noi secvențieri făcute de laboratoarele MedLife, numărul cazurilor de Omicron s-a dublat în doar o săptămână, ajungând a reprezenta 78% din numărul total de cazuri analizate. Dinamica arată că România ar putea ajunge, în următoarele două săptămâni, la 50.000 de cazuri pe zi, dacă testează adecvat.

Astfel, MedLife a analizat prin metoda pre-screening PCR un nou lot de 175 de probe COVID-19 pozitive, dintre care 137 prezintă suspciune de Omicron, care urmează să fie confirmate prin secvențiere. Procentul era, în urmă cu o săptămână, de 35%: pe lotul analizat săptămâna trecută au fost identificate 30 de cazuri cu probabilitate de infectare cu Omicron, dintre acestea 28 fiind confirmate cu noua tulpina în urma secvențierii.

ADVERTISING

Până în acest moment, în ultimele șase săptămâni, compania a evaluat aproape 500 de cazuri, probele suspecte de Omicron fiind supuse procesului de secvențiere pentru o confirmare fermă.

“Kit-ul folosit pentru screening arată indicii că ar putea fi prezentă tulpina Omicron, însă confirmarea fermă vine în urma secvențierii. Chiar și așa, după cum se poate observa, indiciile sunt destul de precise, mai mult de 93% din cazurile pe care le-am considerat suspecte la evaluarea de săptămâna trecută fiind confirmate săptămâna aceasta prin secvențiere. Așadar, este foarte probabil ca cele 137 de cazuri suspecte identificate pe cel mai recent lot analizat să fie cu Omicron”, arată MedLife.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reprezentanții MedLife anticipează că în perioada imediat următoare numărul infectărilor raportate zilnic va crește alarmant din cauza contagiozității ridicate a noii tulpini, putând să ajungă chiar la 50.000 de cazuri/zi în două săptâmâni, în condițiile unei testări adecvate.

Până acum, autoritățile au anunțat oficial 295 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. În total, sâmbătă au fost confirmate 6.036 cazuri noi de coronavirus, depistate în ultimele 24 de ore.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇