Cazurile de Covid se înmulţesc alarmant, se revine la raportarea zilnică şi circuite speciale în spitale

Cazurile de Covid se înmulţesc alarmant, se revine la raportarea zilnică şi circuite speciale în spitale

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, începând de marţi, se revine la raportarea zilnică privind cazurile de Covid-19, după ce a crescut substanţial numărul cazurilor în ultima vreme, iar spitalele sunt iarăşi pline.

În cursul zilei de luni va fi prezentat buletinul Covid săptămânal, iar de marţi se va reveni la raportarea zilnică a cazurilor, au precizat reprezentanţii MS.

În plus, DSP Bucureşti a cerut spitalelor să reactiveze planurile de rezilienţă pentru Covid, potrivit Digi24.

O adresă trimisă sâmbătă dimineaţă managerilor de spital arată o creştere alarmantă a numărului de cazuri, iar managerii sunt rugaţi să reactiveze planurile de rezilienţă. Asta înseamnă că spitalele care au renunţat la circuitele pentru pacienţii infectaţi cu Covid trebuie să le refacă.

ADVERTISING

Acum o lună, Ministerul Sănătăţii a decis să raporteze săptămânal cazurile noi de Covid, internările şi decesele, dar iată că acum s-a răzgândit.

Potrivit MS, în intervalul 27 iunie - 3 iulie, au fost înregistrate 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 1.307 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a estimat că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇