Olanda experimentează o nouă metodă de depistare a coronavirusului: Rezultatul vine într-un minut

Olanda experimentează o nouă metodă de depistare a coronavirusului: Rezultatul vine într-un minut

Olanda va introduce teste respiratorii rapide pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

Autoritățile vor astfel să accelereze testarea în țară, dar și să facă procedura una mai puțin invazivă, scrie Reuters.

Așadar, deja primele aparate de acest fel au ajuns în centrele de testare din Olanda. Tot ce au de făcut persoanele este să respire în aparat, iar rezultatul depistează infecția într-un minut.

Acesta se numește SpiroNose. Iată cum funcționează:

După luni de studii și analize, autoritățile olandeze de sănătate au descoperit că SpiroNose este fiabil în cazul rezultatelor negative ale testelor, a declarat pentru sursa citată expertul în boli infecțioase Mariken van der Lubben din cadrul serviciilor de sănătate municipale din Amsterdam.

ADVERTISING

”Dacă sunteți testat negativ, atunci rezultatul este unul foarte fiabil și puteți pleca liniștit”, a spus Van der Lubben.

Dacă rezultatul este unul pozitiv, e nevoie ulterior de un test Real Time PCR, pentru a determina dacă infecția este cauzată de coronavirus.

Serviciul de sănătate olandez a comandat aproximativ 1.800 de astfel de aparate. În următoarele luni, dispozitivele vor ajunge în majoritatea centrelor de testare din țară.

”Este o tehnologie promițătoare, mai ales datorită vitezei, puteți obține un rezultat într-un minut. Nu avem încă suficiente rezultate pentru a spune fără echivoc că acesta este viitorul, însă momentan acesta este calea de urmat”, a spus virusologul belgian Marc Van Ranst.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇