Oamenii de știință au găsit o metodă de a întineri inima și cu 10 ani!

Oamenii de știință au găsit o metodă de a întineri inima și cu 10 ani!

Un studiu din ultimii ani arăta că centenarii au ceva în comun: o versiune a unei gene care protejează de problemele cardiovasculare și menține inima în stare bună pentru o perioadă mai mare de timp. Acum, oamenii de știință au reușit să încorporeze această genă la șoareci vârstnici și nu numai, iar inima lor s-a oprit, practic, din îmbătrânire.

Gena în stare să întinerească inima este BPIFB4, dacă ea se află în varianta asociată longevității, respectiv LAV.

Iar efectele ei sunt clare, după cum au arătat testele efectuate pe șoareci vârstnici, după cum relatează Science Alert. Nu doar că aceasta ajută inima, dar testele au arătat că a oprit ateroscleroza, diabetul și nu numai.

ADVERTISING

Cercetările au mers chiar mai departe, varianta genei fiind testată chiar pe oameni. Rezultatele au arătat că LAV-BPIFB4 joacă un rol semnificativ în menținerea celulelor pericictice. Sarcina acestor celule include construirea de noi vase de sânge și menținerea lor în bună stare, ceea ce duce, în final, la menținerea inimii într-o stare optimă de funcționare pentru mai multă vreme.

Reușita aparține oamenilor de știință italieni, de la IRCCS Multimedica Group. Inclusiv aceștia s-au arătat mirați de rezultat: ”Prin adăugarea genei/proteinei longevității în eprubetă, am observat un proces de întinerire cardiacă: celulele pacienților vârstnici cu insuficiență cardiacă au reînceput să funcționeze corect, dovedindu-se mai eficiente în construirea de noi vase de sânge”, a explicat Monica Cattaneo, cercetător cardiovascular de la institutul menționat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar partea și mai bună e aceea că aceleași efecte s-ar putea obține cu un tratament de proteină BPIFB4 (fabricată de această genă), după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Cardiovascular Research.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇