Bărbații care chelesc ar putea avea un risc crescut de boli de inimă

Bărbații care chelesc ar putea avea un risc crescut de boli de inimă

Bărbații care își pierd părul, mai ales în partea superioară a capului și spre spate, prezintă un risc mai mare decât ceilalți de a suferi de boli de inimă, avertizează oamenii de știință.

Un astfel de aspect ar trebui să-i dea de gândit unui bărbat, iar o vizită la medic nu ar strica. Un studiu a arătat că pierderea părului poate însemna deteriorarea circulației sangvine, existând o corelație ridicată între chelia în zona menționată anterior și bolile cardiovasculare, după cum scrie The Epoch Times.

ADVERTISING

Experții în sănătate avertizează că mai cu seamă bărbații care au antecedente atât pentru boli cardiovasculare, cât și pentru căderea timpurie a părului ar trebui să fie atenți.

Cercetarea realizată la Universitatea din Tokyo a implicat o analiză integrată a mai multor sondaje cu aproximativ 37.000 de participanți. Concluzia a fost că bărbații cu chelie severă aveau un risc cu 32% mai mare de boli coronariene în comparație cu ceilalți, în timp ce cei cu părul rărit în creștet, care tindea să dispară, de 18%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

S-a constatat, de asemenea, că bărbații care suferă de alopecie androgenetică au un risc crescut de boli coronariene, cu o creștere de 48% pentru cele mai severe cazuri de chelie.

Cei care prezentau o retragere a firelor de păr de pe frunte împreună cu alopecia prezentau un risc cu 69% mai mare de boli coronariene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇