Oamenii de știință au descoperit, în sfârșit, de ce ne îmbolnăvim iarna

Oamenii de știință au descoperit, în sfârșit, de ce ne îmbolnăvim iarna

E ca o axiomă faptul că, pe măsură ce temperaturile scad afară, tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc. Acum, însă, oamenii de știință au aflat și de ce.

O echipă de cercetători a descoperit în sfârșit de ce probabilitatea e mai mare să răcim sau să facem gripă în anotimpul rece. Acest studiu este primul care face legătura între temperaturile joase și sistemul imunitar slăbit.

”E prima oară când avem o explicație biologică, moleculară”, a explicat Zara Patel, de la Universitatea Stanford, conform Futurism.

ADVERTISING

În raportul publicat de Journal of Allergy and Clinical Immunology se arată că o scădere de nici 13 grade Celsius poate face ca aproape 50% dintre celulele care luptă cu bacteriile și virusurile, aflate în nările noastre, să moară.

”Aerul rece este asociat cu înmulțirea infecțiilor virale pentru că, practic, pierdem jumătate din imunitate doar în urma scăderii temperaturii”, a explicat unul dintre autorii studiului, Benhamin Bleier, de la Harvard Medical School.

În acest sens, punctează omul de știință, ne poate ajuta în anotimpul rece un fular așezat peste nas sau chiar masca purtată în pandemie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇