Moderna speră ca o a treia doză pentru vaccinul său antiCovid să fie disponibilă în toamnă

Moderna speră ca o a treia doză pentru vaccinul său antiCovid să fie disponibilă în toamnă

Moderna speră ca o a treia doză, suplimentară, pentru vaccinul său antiCovid să fie disponibilă în toamnă, a declarat directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel.

”Doresc să mă asigur că vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, în toamnă, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA”, a afirmat Bancel, într-un interviu acordat emisiunii ”Squawk Box”, transmite CNBC.

Luna trecută, Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a început să testeze o varietate de oferte din partea Moderna, pentru utilizarea unei a treia doze de vaccin.

ADVERTISING

Aceasta este menită să crească protecţia imunitară, pe fondul îngrijorărilor legate de apariţia unor noi variante ale coronavirusului, inclusiv una descoperită prima oară în Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de varianta B.1.351.

Abordarea Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente de a autoriza vaccinuri modificate pentru Covid-19 este similară cu cea pentru vaccinurile anuale pentru gripă. Asta înseamnă că acestea pot fi aprobate pentru utilizarea de urgenţă, fără studii clinice îndelungate.

ADVERTISING

Moderna speră să prezinte datele la autorităţile de reglementare în câteva luni, a spus Bancel, adăugând:” Obiectivul nostru este să muncim din greu pentru a fi pregătiţi până în toamnă”.

Declaraţiile acesteia au avut loc la o zi după ce Moderna a anunţat că vaccinul său actual pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 90%, la şase luni după administrarea celei de-a doua doze.

Eficienţa vaccinului este uşor mai mică decât cea de 94,1%, pe care a anunţat-o în urma unui studiu clinic publicat în decembrie în revista medicală New England Journal of Medicine (NEJM).

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇